Vad kan jag göra här?

Här kan du planera för ditt borrhål och ansöka om tillstånd. Du hittar den information du behöver såväl inför en ansökan som efter att ansökan registrerats. Du får veta hur du gör och vilka uppgifter du behöver för att kunna ansöka om tillstånd för värmepump och i de flesta fall kan du också göra din ansökan direkt på webben.

Kontrollera först om du kan ansöka på webben på sidan Kan jag ansöka via webben?

Planera

Du behöver välja en lämplig plats för ditt borrhål. Det finns regler och faktiska förhållanden som styr var du kan placera ditt borrhål, till exempel om det finns ledningar eller borrhål i närheten. Du behöver också ta fram en del tekniska uppgifter innan du ansöker. Det är bra om du tar kontakt med dina grannar i ett så tidigt skede som möjligt.

Allt du behöver veta inför din ansökan hittar du på sidan Inför ansökan

Ansöka

Du kan ansöka om värmepumptillstånd här på webben. Du får se din tomt och var dina grannars eventuella borrhål finns på en digital karta. När du placerar ut ditt borrhål får du ett interaktivt stöd för att hitta ett lämpligt förslag till placering. Vi tar ut en avgift på 5650 kronor för ansökan.

Uppgifter om värmepumpanläggningen, borrare och dig som söker ingår också bland frågorna. Se därför till att gå igenom planeringsinformationen inför din ansökan.

Personuppgifter

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholms stad är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. All skriftlig kommunikation med oss blir allmän handling och kan komma att diarieföras, lämnas ut till andra och arkiveras. Vi behandlar dina personuppgifter för att kommunicera med dig inom vår verksamhet. Läs gärna hela vår information om behandling av personuppgifter i vår personuppgiftspolicy (Länk öppnas i nytt fönster). Där beskriver vi dina rättigheter och hur nämnden samlar in och behandlar dina personuppgifter.

Till ansökan

Om du har frågor kan du leta efter svaret under Frågor & svar
Du kan också kontakta oss i formuläret under fliken Kontakt